ESG People på skolebenken🎓
Det er utrolig givende å jobbe med rekruttering av bærekraftskompetanse! Vi møter så mange spennende selskaper som jobber med viktige problemstillinger, og vi treffer så mange dyktige kandidater.💚 Et annet lyspunkt å jobbe i ESG People er når vi får mulighet til å gå på skolebenken og lære av supersmarte folk. Det gjør vi hvert halvår. Det å være oppdatert på bærekraftsfaget er noe vi alltid har vært opptatt av og noe som våre kunder nyter godt av i dialog med oss.
I går hadde vi en slik gjennomgang med Sopra Steria Footprint.
🌱Trine Skei Grande ga oss et interessant innblikk i den politiske utviklingen og snakket blant annet om Skancke – utvalget og deres arbeid med å identifisere de ulike veikart for Co2 reduksjon frem mot 2030 og 2050. Hovedutfordringen vil være at vi vil mangle kompetanse og arbeidskapasitet til å gjennomføre alle, dette vil dermed tvinge frem prioriteringer og det er spennende.
🌱Benedicte Bjerknes ga oss igjen en grundig gjennomgang av regulatoriske endringene som blant annet anskaffelsesforskriften for offentlige innkjøp som trer i kraft 1. januar 2024 og hvordan dette vil påvirke virksomheter til å søke etter lønnsomme posisjoner. Kort fortalt skal tildelingen av offentlige anbud vektes med 30 % på klima noe som er veldig spennende. Offentlige anbud utgjør en verdi på ca 650 mrd kroner i året. Vi var innom åpenhetsloven og hvordan svært mange virksomheter er altfor svake hva gjelder risikokartlegging og planer knyttet til dette.
🌱Et annet hovedtema som Benedicte ga oss et dypt innblikk i var naturligvis implementering av CSRD som begynner å haste for mange. Allerede i 2025 skal mange norske virksomheter rapportere på 2024 og dette vil si at behovet for å iverksette og operasjonaliserer ESG arbeid inn i kjernen aldri har vært mer prekær. Dette arbeidet er spennende, og vi gleder oss til å rekruttere mange dyktige kapasiteter til dette i årene fremover.
🌱Til slutt fikk vi dykke ned i det strategiske hodet til Øyvind Vederhus. Han snakket om transformasjon og omstilling. Transformasjonen kan angripes på to ulike måter: gjennom Compliance som handler om å redusere risiko eller gjennom Posisjon som handler om konkurransekraft og å ta en lønnsom posisjon. Det interessante er at Compliance også nå blir et konkurransefortrinn. Et viktig spørsmål som alle virksomheter da må stille seg er om de har en god forståelse av risikobildet i sin næring.
🌱Og sist fant vi endelig sammenhengen i ESG. Vi definerer denne slik, etter innspill fra Øyvind: Selskapsstyringen (G) må være i tråd med hva som er sosialt holdbart (S) og som igjen er i tråd med omgivelsenes tåleevne (E)✅💚
Hvis noen andre har en bedre beskrivelse, så er vi åpne for innspill😊